Wilt u onze app downloaden?

Google Play

Nieuws

Waarom wisserbladen niet genegeerd mogen worden

09-02-2024

 

Volgens onderzoek vervangt slechts ongeveer 4% automobilisten zijn wisserbladen op tijd. Dat betekent dat 96% van de bestuurders mogelijk rondrijdt met versleten wisserbladen, zonder zich bewust te zijn van de risico's die dit met zich meebrengt.

Lees hier de volledige blog.

 

 

 

Ruitensproeiervloeistof: Meer dan een simpele vloeistof

01-02-2024

Het belang van ruitensproeiervloeistof in de automotive wordt vaak onderschat. Deze vloeistof, hoewel ogenschijnlijk simpel, speelt een cruciale rol in het behoud van veiligheid en functionaliteit van voertuigen. Vanuit verschillende perspectieven, zoals opslag, inkoop, seizoensgebonden gebruik en effectief gebruik, wordt de essentie van hoogwaardige ruitensproeiervloeistof benadrukt.

Lees hier de volledige blog.

Goed werkende verlichting wordt vaak over het hoofd gezien

01-02-2024

De impact van goed werkende autoverlichting op de veiligheid op de weg wordt vaak over het hoofd gezien. Een alarmerend feit is dat ruim 11% van de auto's minstens één defect of verkeerd afgesteld verlichtingselement heeft. Dit vergroot aanzienlijk het risico op ongelukken, vooral wanneer de verlichting niet optimaal is, vooral 's nachts.

Lees hier de volledige blog.

Let op: 1 april SERMI actief, vraag je certificaat aan

19-01-2024

Heeft u een onafhankelijk auto-, schadeherstel-, camper- of vrachtwagenbedrijf en sleutelen u of uw medewerkers regelmatig aan onderdelen die te maken hebben met diefstalpreventie? Dan heeft u vanaf 1 april 2024 een SERMI-certificaat nodig.

Hoe u dit regelt en wat u ervoor nodig hebt, leest u hier.

Waarom zou u als garagist de accucontrole echt niet over mogen slaan

18-01-2024

Wist u dat een defecte accu een van de meest voorkomende oorzaken is van autopech? Ruim 33% van de pechgevallen wordt veroorzaakt door een defecte accu

Als garagist is het uw taak om ervoor te zorgen dat auto's veilig de weg op kunnen. Toch wordt er tijdens de controle regelmatig een cruciaal onderdeel overgeslagen: de accu. Dit is zonde, want hierdoor veroorzaakt u niet alleen mogelijke problemen voor de klant, maar loopt u ook een aanzienlijk omzetverlies mis. In deze blog kijken we naar het belang van het controleren en checken van accu’s en hoe dat u als garagist ook een voordeel kan opleveren.

Lees hier de volledige blog

Ondersteuning BMW K-line

17-10-2023

BMW heeft lange tijd gebruik gemaakt van het K-line protocol voor de communicatie tussen voertuig en diagnosetester. K-line is net zoals CAN-bus een communicatiebus die veel in de voertuigindustrie werd gebruikt. Tot op heden was het niet mogelijk om voertuigen met K-line op afstand uit te lezen. Sinds onze laatste software-update is dit wel mogelijk voor de onderstaande voertuigen:

  • BMW 1 Serie 2006-2013 (E81, E82, E87, E88)
  • BMW 3 Serie 2007-2013 (E90, E91, E92, E93)
  • BMW 5 Serie 2001-2010 (E60, E61)
  • BMW 6 Serie 2002-2010 (E63, E64)
  • BMW 7 Serie 2000-2008 (E65, E66)

De software-update van de AutoNiveau Basic Remote en Smart Remote wordt automatisch uitgevoerd. Nieuwe diensten die we na de update kunnen aanbieden zijn stuurapparaten coderen, kalibraties uitvoeren en nog veel meer!

Sleutels aanleren Lynk & Co 01 (2017-)

17-10-2023

Sinds 2020 wordt de Lynk & Co 01 in Europa geleverd. Deze auto staat op hetzelfde platform als bijvoorbeeld de Polestar 2 en de Volvo XC40. Via Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om bij een Lynk & Co 01 sleutels aan te leren. Tijdens het aanleren van de nieuwe sleutel hebben we alle reeds werkende sleutels bij de auto nodig.

Deze dienst kunnen we alleen uitvoeren met de AutoNiveau Smart Remote. De reden hiervoor is dat het voertuig gebruik maakt van het nieuwe DoIP-communicatieprotocol.
 

Image Servicereset codering Hyundai Kona (2017-)

17-10-2023

AutoNiveau krijgt regelmatig het verzoek om de service-indicator van een Hyundai Kona (2017-) te resetten. In veel gevallen heeft de autotechnicus geprobeerd om de servicereset vanuit de auto uit te voeren, echter zonder succes. AutoNiveau kan een codering in het voertuig wijzigen waardoor de servicereset wel vanuit de auto kan worden uitgevoerd.

Deze aanpassing heeft nog een extra voordeel. Bij een volgende onderhoudsbeurt kan de servicereset opnieuw vanuit de auto worden uitgevoerd. Dat is gemakkelijk en het voorkomt terugkerende kosten voor het resetten van de service-indicator bij dit voertuig.

Hydraulisch druklager ontluchten Kia Rio met iMT (2017-)

28-07-2023

Kia en Hyundai hebben een handgeschakelde versnellingsbak met een elektronisch aangestuurde koppeling ontwikkeld. Deze versnellingsbak heet ‘intelligent Manual Transmission’ (iMT). Het systeem maakt gebruik van clutch-by-wire. Dit houdt in dat het koppelingspedaal niet meer direct is verbonden met de koppelingsactuator. Het stuurapparaat van de versnellingsbak gebruikt het elektronische signaal van het koppelingspedaal om de hydraulische koppelingsactuator te bedienen. 

De koppeling kan door de elektronica van het voertuig worden bediend zonder dat het koppelingspedaal is ingetrapt. Dit wordt gedaan om brandstof te besparen. Bijvoorbeeld tijdens het het uitrollen naar een verkeerslicht. De motor kan nu worden afgeschakeld zonder dat de bestuurder het koppelingspedaal bediend.

In sommige situaties is het noodzakelijk om het hydraulische systeem van de iMT-transmissie te ontluchten. Het ontluchten moet bijvoorbeeld worden uitgevoerd nadat er is gewerkt aan één van de hydraulische componenten. Hiervoor is een diagnosetester nodig. AutoNiveau kan je op afstand helpen bij het ontluchten van het hydraulische systeem.

Koelvloeistofsysteem vullen en ontluchten Hyundai IONIQ (2016-)

28-07-2023

Na werkzaamheden aan het koelsysteem van een elektrische Hyundai IONIQ moet het koelsysteem worden gevuld en ontlucht met behulp van een diagnosetester. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk wanneer de elektromotor van het voertuig is vervangen. Tijdens deze procedure worden verschillende componenten aangestuurd om het koelsysteem te ontluchten. AutoNiveau kan deze procedure op afstand voor je uitvoeren.

Invoering SERMI in Nederland uitgesteld

07-07-2023

De invoering van SERMI, het certificaat dat (bedrijfs)auto-, (ruit)schadeherstel- en camperbedrijven nodig hebben om te mogen sleutelen aan, of programmeren van, onderdelen die te maken hebben met diefstalpreventie, is uitgesteld tot een later moment dit jaar.

Volgens Europese regelgeving zou de Security Related Vehicle Repair and Maintenance Information (SERMI) op 1 augustus van kracht worden. Omdat er op dit moment nog onvoldoende keuringsinstanties beschikbaar zijn die zorgen voor uitgifte van de SERMI-certificaten, is gekozen voor een getrapte uitrol op een later moment. Wat de nieuwe datum in ons land wordt, zal binnenkort worden bekendgemaakt.
Totdat SERMI in ons land is ingevoerd, blijft de oude situatie van toepassing. Om toegang te krijgen tot antidiefstalelementen in bijvoorbeeld auto's, kloppen ondernemers die meerdere merken repareren, nu nog aan bij de fabrikant.

Getrapte introductie

Niet alle landen in Europa zijn even ver met de aanstelling van keuringsinstanties; daarom is gekozen voor een gefaseerde uitrol van SERMI vanaf 1 oktober (Zweden), waarbij de landen die het verst zijn als eerste zullen volgen. Andere startdata zijn 1 december, 1 februari, 1 april en 1 juni 2024. De specifieke data die passen bij deze fasering zullen elke twee maanden worden bijgewerkt op www.vehiclesermi.eu.

Eén certificaat vervangt losse certificaten

Het SERMI-certificaat vervangt alle losse merkspecifieke antidiefstal gerelateerde certificaten van fabrikanten. Ondernemers die reparaties aan meerdere merken uitvoeren, moeten nu nog aparte antidiefstalcertificaten aanvragen bij de betreffende fabrikanten en importeurs, Al die losse aanvragen kosten bedrijven veel geld en tijd. De Europese Unie heeft fabrikanten en autobedrijven daarom middels nieuwe wetgeving opgedragen om de losse certificeringen te vervangen door één Europees antidiefstalcertificaat.

Bron: BOVAG 

Koskamp Opleidingen presenteert Update Jezelf

06-07-2023

Koskamp Opleidingen heeft een rebranding ondergaan! We hebben niet alleen onze look and feel vernieuwd, maar ook een website volledig nieuw ontworpen om jullie een nog betere ervaring te bieden.

Of je nu een ervaren professional bent die zijn/haar vaardigheden wil uitbreiden, of net begint in de automotive sector en een solide basis wilt leggen, wij hebben de perfecte opleiding voor jou. Onze website biedt een overzichtelijk platform om jouw opleidingsreis te beginnen. Je kunt nu eenvoudig navigeren door ons uitgebreide cursusaanbod en gedetailleerde informatie vinden over elke opleiding.

Klik hier om naar de website te gaan

Win kaarten voor de Formule 1 in Zandvoort

Om onze rebranding te vieren, hebben we een speciale actie. Als je je inschrijft voor een opleiding voor 16 augustus of al ingeschreven bent, maak je automatisch kans op 2 x 2 kaarten voor de Formule 1 en andere mooie prijzen! Wat is er nu spannender dan het bijwonen van een Formule 1 race en tegelijkertijd je professionele vaardigheden uit te breiden? Meld je vandaag nog aan voor een van onze opleidingen en wie weet juich jij binnenkort jouw favoriete coureur toe in Zandvoort!

Bekijk hier de actie

Bent u al voorbereid op de SERMI-certificering?

13-04-2023

Vanaf 1 augustus 2023 hebben onafhankelijke auto- en schadebedrijven een SERMI-certificering nodig. Hoewel het momenteel nog niet mogelijk is om het certificaat aan te vragen, kunt u wel alvast stappen nemen om u voor te bereiden. 

Wilt u meer weten over SERMI? Bezoek dan onze pagina over SERMI, waar u de laatste ontwikkelingen kunt vinden.

Ons assortiment trainingsvoertuigen is uitgebreid

24-02-2023

In onze opleidingscentra hebben wij onlangs de Peugeot 308 Hybrid toegevoegd aan ons assortiment trainingsvoertuigen. Dit model is voorzien van vele moderne technieken en hiermee kunnen we onze monteurs trainen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van autotechniek. Hierdoor zijn wij nog beter in staat om u als klant voor te bereiden op de toekomst.

Wilt u ook trainen met de nieuwste apparatuur en technieken? Bekijk dan hier ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen om te zien welke het beste bij u past.

 

Nieuw bij Koskamp - TecRMI Service Book

18-11-2022

In samenwerking met TecRMI Service Book bieden we de mogelijkheid aan om eenvoudig en snel digitaal uw service te registeren. Het is daarnaast ook mogelijk om via TecRMI Service Book om de onderhoudsgeschiedenis van een auto op te vragen. 

Waarom TecRMI Service Book:

✓ De auto behoudt zijn waarde door digitaal service te registeren
✓ Inzicht in de onderhoudsgeschiedenis van auto's zonder fysiek onderhoudsboekje 
✓ Onderhoud volgens fabrieksvoorwaarden staat geregistreerd bij de fabrikant
✓ Onderhoud is op te vragen voor eventuele in- en verkoop (importauto's)
✓ Binnen één uur is uw aanvraag via TecRMI Service Book verwerkt

Klik hier voor meer informatie 

Mercedes Collision Prevention Assist foutcode B2206

17-11-2022

Het is een bekend probleem dat bij verschillende voertuigen van Mercedes de foutcode B2206 “Voertuigidentificatienummer niet correct of niet aanwezig” in de CPA (Collision Prevention Assist) module wordt geschreven. Deze foutcode kan zomaar ontstaan, zonder dat hiervoor een aanwijsbare reden is. 

Wanneer deze fout aanwezig is, zal het voertuig foutmeldingen geven en is het systeem dat automatisch remt om een ongeval te voorkomen uitgeschakeld. Deze storing verhelpt door met de OEM-diagnosetester de module online te coderen (SCN-coderen). Vervolgens werkt de auto weer naar behoren. AutoNiveau Remote Diagnostics kan dit voor alle voertuigen van Mercedes uitvoeren.

Klik hier voor meer informatie

Ford Ka (2008-2016) en Fiat 500 (2007-) passagiersairbag uitschakelen

19-10-2022

De Ford Ka en Fiat 500 zijn onderhuids aan elkaar verwant en staan beide op een platform van Fiat. Bij deze voertuigen is het niet altijd mogelijk de passagiersairbag uit te schakelen.

AutoNiveau kan de codering van deze voertuigen veranderen, zodat dit wel mogelijk wordt. De passagiersairbag kan vervolgens worden in- en uitgeschakeld via het instrumentenpaneel.

Klik hier voor meer informatie

Maakt u al gebruik van Pasadvies o.b.v. OE-data?

02-09-2022

✓ Direct de juiste onderdelen besteld én geleverd
✓ Minder administratie- en (de)montagewerk vanuit retouren
✓ Verbeterde werkplaatsplanning, uw bruggen niet onnodig bezet
✓ Automatische matching van onderdelen op vier verschillende niveaus
✓ Voor steeds meer fabrikanten pasadvies op basis van OE-nummer
 

 

De mogelijkheden:

Pasadvies o.b.v. van OE
'Op basis van onze controles geven wij voor dit artikel WEL pasadvies'

 

 

Pasadvies maar niet o.b.v. OE
'Op basis van onze controles geven wij voor dit artikel WEL pasadvies'

 

Geen pasadvies
'Op basis van onze controles geven wij voor dit artikel GEEN pasadvies'

 

Geen informatie beschikbaar 
'Wij hebben voor dit artikel geen data om pasadvies te geven'

 

 

NIEUW - MPM Oil Finder app

25-07-2022

MPM heeft haar gloednieuwe MPM Oil Finder app gelanceerd. De MPM Oil Finder app helpt u op een snelle, gemakkelijke en betrouwbare manier, door het vinden van de juiste OEM goedgekeurde oliën en vloeistoffen voor uw auto.

Het enige wat u hoeft te doen is uw kenteken te scannen, met de MPM App, en u krijgt direct productadvies met eventuele handleidingen verwerkt in rode boxen.

De MPM Oil Finder is beschikbaar in landen waar MPM een productaanbeveling op kenteken beschikbaar heeft. Dat is het geval in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.

De MPM Oil Finder is volledig gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple App Store. 

Bosch biedt toegang tot beveiligde diagnosefuncties Mercedes

14-07-2022

Autobedrijven met een ESI[tronic] 2.0 Online-softwarelicentie van Bosch hebben nu ook toegang tot de meest recente, beveiligde diagnosefuncties van de nieuwste generatie Mercedes-Benz-voertuigen.

Sinds augustus 2021 kunnen autobedrijven met hun ESI[tronic] 2.0 Online-licentie gebruikmaken van de nieuwe SDA-functie om toegang te krijgen tot de beveiligde voertuigfuncties van de Volkswagen-groep, inclusief Cupra. Sinds de update van dit jaar hebben gebruikers via SDA ook toegang tot de beveiligde voertuiggegevens van Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Chrysler, Jeep en Dodge/RAM, en nu dus ook van Mercedes-Benz.

SDA

Secure Diagnostic Access (SDA) van Bosch is een gestandaardiseerde oplossing die via ESI[tronic] 2.0 Online toegang geeft tot de beveiligde diagnosefuncties van verschillende voertuigfabrikanten. Na een eenmalige authenticatie ontvangen monteurs een persoonlijke identificatiecode waarmee ze via de nieuwe SDA-functie toegang hebben tot beveiligde voertuigfuncties. Alle diagnose- en onderhoudswerkzaamheden kunnen dan onbeperkt worden uitgevoerd, zonder een account aan te hoeven maken bij de autofabrikanten.

Bron: Aftersales Magazine