Wilt u onze app downloaden?

Google Play

Nieuws

Hydraulisch druklager ontluchten Kia Rio met iMT (2017-)

28-07-2023

Kia en Hyundai hebben een handgeschakelde versnellingsbak met een elektronisch aangestuurde koppeling ontwikkeld. Deze versnellingsbak heet ‘intelligent Manual Transmission’ (iMT). Het systeem maakt gebruik van clutch-by-wire. Dit houdt in dat het koppelingspedaal niet meer direct is verbonden met de koppelingsactuator. Het stuurapparaat van de versnellingsbak gebruikt het elektronische signaal van het koppelingspedaal om de hydraulische koppelingsactuator te bedienen. 

De koppeling kan door de elektronica van het voertuig worden bediend zonder dat het koppelingspedaal is ingetrapt. Dit wordt gedaan om brandstof te besparen. Bijvoorbeeld tijdens het het uitrollen naar een verkeerslicht. De motor kan nu worden afgeschakeld zonder dat de bestuurder het koppelingspedaal bediend.

In sommige situaties is het noodzakelijk om het hydraulische systeem van de iMT-transmissie te ontluchten. Het ontluchten moet bijvoorbeeld worden uitgevoerd nadat er is gewerkt aan één van de hydraulische componenten. Hiervoor is een diagnosetester nodig. AutoNiveau kan je op afstand helpen bij het ontluchten van het hydraulische systeem.

Koelvloeistofsysteem vullen en ontluchten Hyundai IONIQ (2016-)

28-07-2023

Na werkzaamheden aan het koelsysteem van een elektrische Hyundai IONIQ moet het koelsysteem worden gevuld en ontlucht met behulp van een diagnosetester. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk wanneer de elektromotor van het voertuig is vervangen. Tijdens deze procedure worden verschillende componenten aangestuurd om het koelsysteem te ontluchten. AutoNiveau kan deze procedure op afstand voor je uitvoeren.

Invoering SERMI in Nederland uitgesteld

07-07-2023

De invoering van SERMI, het certificaat dat (bedrijfs)auto-, (ruit)schadeherstel- en camperbedrijven nodig hebben om te mogen sleutelen aan, of programmeren van, onderdelen die te maken hebben met diefstalpreventie, is uitgesteld tot een later moment dit jaar.

Volgens Europese regelgeving zou de Security Related Vehicle Repair and Maintenance Information (SERMI) op 1 augustus van kracht worden. Omdat er op dit moment nog onvoldoende keuringsinstanties beschikbaar zijn die zorgen voor uitgifte van de SERMI-certificaten, is gekozen voor een getrapte uitrol op een later moment. Wat de nieuwe datum in ons land wordt, zal binnenkort worden bekendgemaakt.
Totdat SERMI in ons land is ingevoerd, blijft de oude situatie van toepassing. Om toegang te krijgen tot antidiefstalelementen in bijvoorbeeld auto's, kloppen ondernemers die meerdere merken repareren, nu nog aan bij de fabrikant.

Getrapte introductie

Niet alle landen in Europa zijn even ver met de aanstelling van keuringsinstanties; daarom is gekozen voor een gefaseerde uitrol van SERMI vanaf 1 oktober (Zweden), waarbij de landen die het verst zijn als eerste zullen volgen. Andere startdata zijn 1 december, 1 februari, 1 april en 1 juni 2024. De specifieke data die passen bij deze fasering zullen elke twee maanden worden bijgewerkt op www.vehiclesermi.eu.

Eén certificaat vervangt losse certificaten

Het SERMI-certificaat vervangt alle losse merkspecifieke antidiefstal gerelateerde certificaten van fabrikanten. Ondernemers die reparaties aan meerdere merken uitvoeren, moeten nu nog aparte antidiefstalcertificaten aanvragen bij de betreffende fabrikanten en importeurs, Al die losse aanvragen kosten bedrijven veel geld en tijd. De Europese Unie heeft fabrikanten en autobedrijven daarom middels nieuwe wetgeving opgedragen om de losse certificeringen te vervangen door één Europees antidiefstalcertificaat.

Bron: BOVAG 

Koskamp Opleidingen presenteert Update Jezelf

06-07-2023

Koskamp Opleidingen heeft een rebranding ondergaan! We hebben niet alleen onze look and feel vernieuwd, maar ook een website volledig nieuw ontworpen om jullie een nog betere ervaring te bieden.

Of je nu een ervaren professional bent die zijn/haar vaardigheden wil uitbreiden, of net begint in de automotive sector en een solide basis wilt leggen, wij hebben de perfecte opleiding voor jou. Onze website biedt een overzichtelijk platform om jouw opleidingsreis te beginnen. Je kunt nu eenvoudig navigeren door ons uitgebreide cursusaanbod en gedetailleerde informatie vinden over elke opleiding.

Klik hier om naar de website te gaan

Win kaarten voor de Formule 1 in Zandvoort

Om onze rebranding te vieren, hebben we een speciale actie. Als je je inschrijft voor een opleiding voor 16 augustus of al ingeschreven bent, maak je automatisch kans op 2 x 2 kaarten voor de Formule 1 en andere mooie prijzen! Wat is er nu spannender dan het bijwonen van een Formule 1 race en tegelijkertijd je professionele vaardigheden uit te breiden? Meld je vandaag nog aan voor een van onze opleidingen en wie weet juich jij binnenkort jouw favoriete coureur toe in Zandvoort!

Bekijk hier de actie

Bent u al voorbereid op de SERMI-certificering?

13-04-2023

Vanaf 1 augustus 2023 hebben onafhankelijke auto- en schadebedrijven een SERMI-certificering nodig. Hoewel het momenteel nog niet mogelijk is om het certificaat aan te vragen, kunt u wel alvast stappen nemen om u voor te bereiden. 

Wilt u meer weten over SERMI? Bezoek dan onze pagina over SERMI, waar u de laatste ontwikkelingen kunt vinden.

Ons assortiment trainingsvoertuigen is uitgebreid

24-02-2023

In onze opleidingscentra hebben wij onlangs de Peugeot 308 Hybrid toegevoegd aan ons assortiment trainingsvoertuigen. Dit model is voorzien van vele moderne technieken en hiermee kunnen we onze monteurs trainen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van autotechniek. Hierdoor zijn wij nog beter in staat om u als klant voor te bereiden op de toekomst.

Wilt u ook trainen met de nieuwste apparatuur en technieken? Bekijk dan hier ons volledige aanbod van trainingen en opleidingen om te zien welke het beste bij u past.

 

Nieuw bij Koskamp - TecRMI Service Book

18-11-2022

In samenwerking met TecRMI Service Book bieden we de mogelijkheid aan om eenvoudig en snel digitaal uw service te registeren. Het is daarnaast ook mogelijk om via TecRMI Service Book om de onderhoudsgeschiedenis van een auto op te vragen. 

Waarom TecRMI Service Book:

✓ De auto behoudt zijn waarde door digitaal service te registeren
✓ Inzicht in de onderhoudsgeschiedenis van auto's zonder fysiek onderhoudsboekje 
✓ Onderhoud volgens fabrieksvoorwaarden staat geregistreerd bij de fabrikant
✓ Onderhoud is op te vragen voor eventuele in- en verkoop (importauto's)
✓ Binnen één uur is uw aanvraag via TecRMI Service Book verwerkt

Klik hier voor meer informatie 

Mercedes Collision Prevention Assist foutcode B2206

17-11-2022

Het is een bekend probleem dat bij verschillende voertuigen van Mercedes de foutcode B2206 “Voertuigidentificatienummer niet correct of niet aanwezig” in de CPA (Collision Prevention Assist) module wordt geschreven. Deze foutcode kan zomaar ontstaan, zonder dat hiervoor een aanwijsbare reden is. 

Wanneer deze fout aanwezig is, zal het voertuig foutmeldingen geven en is het systeem dat automatisch remt om een ongeval te voorkomen uitgeschakeld. Deze storing verhelpt door met de OEM-diagnosetester de module online te coderen (SCN-coderen). Vervolgens werkt de auto weer naar behoren. AutoNiveau Remote Diagnostics kan dit voor alle voertuigen van Mercedes uitvoeren.

Klik hier voor meer informatie

Ford Ka (2008-2016) en Fiat 500 (2007-) passagiersairbag uitschakelen

19-10-2022

De Ford Ka en Fiat 500 zijn onderhuids aan elkaar verwant en staan beide op een platform van Fiat. Bij deze voertuigen is het niet altijd mogelijk de passagiersairbag uit te schakelen.

AutoNiveau kan de codering van deze voertuigen veranderen, zodat dit wel mogelijk wordt. De passagiersairbag kan vervolgens worden in- en uitgeschakeld via het instrumentenpaneel.

Klik hier voor meer informatie

NIEUW - MPM Oil Finder app

25-07-2022

MPM heeft haar gloednieuwe MPM Oil Finder app gelanceerd. De MPM Oil Finder app helpt u op een snelle, gemakkelijke en betrouwbare manier, door het vinden van de juiste OEM goedgekeurde oliën en vloeistoffen voor uw auto.

Het enige wat u hoeft te doen is uw kenteken te scannen, met de MPM App, en u krijgt direct productadvies met eventuele handleidingen verwerkt in rode boxen.

De MPM Oil Finder is beschikbaar in landen waar MPM een productaanbeveling op kenteken beschikbaar heeft. Dat is het geval in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.

De MPM Oil Finder is volledig gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple App Store. 

Bosch biedt toegang tot beveiligde diagnosefuncties Mercedes

14-07-2022

Autobedrijven met een ESI[tronic] 2.0 Online-softwarelicentie van Bosch hebben nu ook toegang tot de meest recente, beveiligde diagnosefuncties van de nieuwste generatie Mercedes-Benz-voertuigen.

Sinds augustus 2021 kunnen autobedrijven met hun ESI[tronic] 2.0 Online-licentie gebruikmaken van de nieuwe SDA-functie om toegang te krijgen tot de beveiligde voertuigfuncties van de Volkswagen-groep, inclusief Cupra. Sinds de update van dit jaar hebben gebruikers via SDA ook toegang tot de beveiligde voertuiggegevens van Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Chrysler, Jeep en Dodge/RAM, en nu dus ook van Mercedes-Benz.

SDA

Secure Diagnostic Access (SDA) van Bosch is een gestandaardiseerde oplossing die via ESI[tronic] 2.0 Online toegang geeft tot de beveiligde diagnosefuncties van verschillende voertuigfabrikanten. Na een eenmalige authenticatie ontvangen monteurs een persoonlijke identificatiecode waarmee ze via de nieuwe SDA-functie toegang hebben tot beveiligde voertuigfuncties. Alle diagnose- en onderhoudswerkzaamheden kunnen dan onbeperkt worden uitgevoerd, zonder een account aan te hoeven maken bij de autofabrikanten.

Bron: Aftersales Magazine 

BOVAG Garantie (Auto) vanaf 1 juni naar 12 maanden: bereid u voor en gebruik de nieuwe voorwaarden

07-06-2022

Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG vanwege Europese regels de termijn van BOVAG Garantie naar 12 maanden. De kans op een garantieclaim na een verkoop verdubbelt hierdoor. Bereid u daarom goed voor. Bijvoorbeeld door uw financiële buffer te verhogen (uw boekhouder kan u hier meer over vertellen) of uw inkoop- en verkoopbeleid onder de loep te nemen. Belangrijk: u bent verplicht om vanaf 1 juni a.s. de huidige algemene voorwaarden en garantievoorwaarden te vervangen door de nieuwe en deze bij een verkoop ter verstrekken aan uw klant.

Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG de termijn van BOVAG Garantie naar 12 maanden. Aanleiding is gewijzigde Europese wetgeving waardoor de zogenoemde 'wettelijke garantie' per 27 april 2022 van zes naar twaalf maanden is gegaan. BOVAG Garantie, van auto tot caravan en van fiets tot motor, heeft als basis de wet en wordt daarom met dezelfde termijn verlengd. 

Extra risico

Deze verdubbeling kan voor uw bedrijfsvoering gevolgen hebben. Het betekent dat consumenten die bij u een vervoermiddel kopen met BOVAG Garantie per 1 juni 2022 één jaar lang een beroep kunnen doen op die garantie. U loopt dus een half jaar langer risico op garantieclaims. 

Bereid u voor

Het is belangrijk u hierop goed voor te bereiden. Dit kan op verschillende manieren:

  • Verhoog uw financiële buffer, bijvoorbeeld met een ‘garantiepotje’. Uw boekhouder of accountant kan u hier meer over vertellen;
  • Neem uw inkoop- en verkoopbeleid onder de loep. U kunt bijvoorbeeld gebruikte voertuigen met een hoger risico eerder doorzetten naar de handel, in plaats van aan te bieden aan een particulier.

Nieuwe voorwaarden

Uiteraard zijn ook de BOVAG algemene en garantievoorwaarden aangepast. U kunt de nieuwe versies per vervoermiddel downloaden op mijn.bovag.nl/voorwaarden. Houd rekening met de volgende zaken:

  • Vergeet niet om de huidige algemene voorwaarden en garantievoorwaarden te vervangen door de nieuwe. U bent verplicht de nieuwe voorwaarden per 1 juni te verstrekken aan de consument bij een verkoop.
  • Gebruik de algemene en garantievoorwaarden van het vervoermiddel dat u verkoopt, onderhoudt of repareert. Ze staan op: mijn.bovag.nl/voorwaarden.

Bron: (Mijn Bovag)

Nieuw bij Koskamp - Solutions Pro

01-04-2022

Snel en makkelijk diagnose stellen met Solotions Pro

Koskamp heeft in samenwerking met AutoNiveau een nieuwe dienst: Solutions Pro. Dit is een aanvulling op de huidige helpdesk en er zijn ruim achtduizend technische bulletins toegevoegd aan de database waarin u als gebruiker kunt zoeken naar oplossingen voor storingen.  

Dit is mogelijk omdat wij, in samenwerking met AutoNiveau, een unieke internationale samenwerking zijn aangegaan met Elektro Partner uit Denemarken en Danny Versluis, op YouTube beter bekend als ‘DiagnoseDan’. Hierdoor maken we samen met AutoNiveau nu deel uit van een internationaal netwerk van specialisten.  

Het platform van Elektro Partner is mede ontstaan dankzij de input van Danny Versluis. Hij heeft zijn naam hier dan ook aan verbonden. Daarnaast delen ook andere, internationale partijen hier hun kennis en sinds kort AutoNiveau dus ook. Hierdoor groeit de kennis die verzameld wordt met de dag en daar profiteren alle leden van.  

Door gebruik te maken van Solotions Pro bespaart u tijd omdat u gebruik kunt maken van de uitgebreide database. Dit scheelt in de tijd die u met een storing bezig bent en de auto is sneller weer de werkplaats uit.  

De kosten voor een jaarabonnement op Solutions Pro zijn 350,- euro exclusief BTW. U hebt dan 1 licentie, waarmee u met drie mensen tegelijkertijd kunt inloggen. 

Klik hier voor meer informatie en om Solotions Pro aan te vragen! 

Een nog betere binding met uw klanten?

16-03-2022

Een nog betere binding met uw klanten? Kies voor een onderhoudsabonnement via Koskamp!

Klanten nóg beter verbinden aan uw autobedrijf, dit kan met een onderhoudsabonnement! 
Met een onderhoudsabonnement weten klanten vooraf wat ze moeten betalen en heeft u een vaste maandelijkse inkomensstroom en de zekerheid van klantenbinding.

Wij bieden twee soorten onderhoudsabonnnementen aan. Auto Onderhoud Plan en Car Service Plan.

Klik hier voor meer informatie 

Heeft u de Koskamp App al download?

16-03-2022

 

  • Makkelijk online bestellingen plaatsen
  • Artikelen scannen in de webshop
  • Blijf op de hoogte van al het nieuws van Koskamp
  • Persoonlijk berichtencentrum
  • Geeft inzicht in uw Kostech-certificaten
  • Inzicht in alle diensten (productpresentaties) van Koskamp!

Belangrijk!

U dient in te loggen met uw gegevens van de webshop!

Tip - Maak voor u en uw collega’s een eigen login aan op Koskamp.nl. Ga naar Mijn Account en maakt eenvoudig en snel een gebruiker aan bij Gebruikers toevoegen.

Download hier de app voor de iPhone

Download hier de app voor Android

 

Ticketsysteem technische helpdesk

25-02-2022

In november 2021 zijn we overgestapt op een nieuw ticketsysteem voor onze technische helpdesk. Het nieuwe ticketsysteem biedt veel voordelen. Het aanmaken, aanvullen en teruglezen van een ticket is eenvoudiger en overzichtelijker geworden. Ook kan een gebruiker beter aangeven waarmee hij geholpen wil worden, waardoor het ticket sneller bij de juiste medewerker terechtkomt. 

 

Het ticketsysteem is bereikbaar voor de Koskamp Studenten via koskamp.autoniveau.nl. Dit kan door te klikken op de knop ‘Helpdesk’ links bovenin naast het logo na ingelogd te zijn in de leeromgeving. Hier vindt u bijvoorbeeld ook de trainingen, online trainingen en certificaten

Peugeot/Citroën/DS/Opel AdBlue (ureum)-melding in instrumentenpaneel resetten

18-01-2022

Voertuigen van Peugeot/Citroën/DS/Opel met een Euro 6 dieselmotor maken gebruik van een AdBlue-systeem. Wanneer het AdBlue-reservoir in de auto bijna leeg is, zal de auto hiervan een meldingen geven. Na het vullen moet deze melding vanzelf verdwijnen. Echter komt het vaak voor dat na het vullen van de AdBlue, de melding niet vanzelf weg gaat. In dit geval is een reset met een diagnosetester noodzakelijk. Wanneer er geen componenten van het AdBlue-systeem defect zijn, is deze reset uit te voeren in het motorstuurapparaat. AutoNiveau Remote Diagnostics kan hier uiteraard in ondersteunen.

Klik hier voor meer informatie over de AutoNiveau Remote Diagnostics! 

Radarmodule vervangen Renault Zoe

18-01-2022

Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om bij een Renault Zoe de radarmodule te configureren nadat deze is vervangen. Nadat de module geconfigureerd is, moet deze gekalibreerd worden. De kalibratie kan rijdend worden uitgevoerd zonder dat hiervoor ADAS-kalibratieborden nodig zijn.

Klik hier voor meer informatie over de AutoNiveau Remote Diagnostics! 

Ondersteuning Ford Explorer 2020-

11-01-2022

Ford verkoopt de Explorer sinds 2020 ook weer in Nederland, na een groot aantal jaar hier niet leverbaar te zijn geweest. Via AutoNiveau Remote Diagnostics bieden we volledige support voor de Ford Explorer 2020-. Met de originele Ford-diagnosetester is het onder andere mogelijk trekhaakkabelsets te coderen, nieuwe sleutels in te leren en uiteraard nog vele andere werkzaamheden te verrichten.

Klik hier voor meer informatie over de AutoNiveau Remote Diagnostics! 

Trekhaakcodering DS automobile DS9

22-12-2021

Via AutoNiveau Remote Diagnostics is het nu ook mogelijk om een after-market trekhaakset te coderen op de nieuwe DS9. Dit voertuig staat op hetzelfde platform als bijvoorbeeld de Peugeot 508 (2018-).

Naast het coderen van een trekhaak kan AutoNiveau nog veel meer diensten uitvoeren bij dit voertuig. Denk daarbij aan het aanleren van sleutels, coderen van nieuwe modules en het uitvoeren van kalibraties. 

Klik hier voor meer informatie over de AutoNiveau Remote Diagnostics!