Wilt u onze app downloaden?

Google Play

Bosch biedt toegang tot beveiligde diagnosefuncties Mercedes

Autobedrijven met een ESI[tronic] 2.0 Online-softwarelicentie van Bosch hebben nu ook toegang tot de meest recente, beveiligde diagnosefuncties van de nieuwste generatie Mercedes-Benz-voertuigen.

Sinds augustus 2021 kunnen autobedrijven met hun ESI[tronic] 2.0 Online-licentie gebruikmaken van de nieuwe SDA-functie om toegang te krijgen tot de beveiligde voertuigfuncties van de Volkswagen-groep, inclusief Cupra. Sinds de update van dit jaar hebben gebruikers via SDA ook toegang tot de beveiligde voertuiggegevens van Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Chrysler, Jeep en Dodge/RAM, en nu dus ook van Mercedes-Benz.

SDA

Secure Diagnostic Access (SDA) van Bosch is een gestandaardiseerde oplossing die via ESI[tronic] 2.0 Online toegang geeft tot de beveiligde diagnosefuncties van verschillende voertuigfabrikanten. Na een eenmalige authenticatie ontvangen monteurs een persoonlijke identificatiecode waarmee ze via de nieuwe SDA-functie toegang hebben tot beveiligde voertuigfuncties. Alle diagnose- en onderhoudswerkzaamheden kunnen dan onbeperkt worden uitgevoerd, zonder een account aan te hoeven maken bij de autofabrikanten.

Bron: Aftersales Magazine