Wilt u onze app downloaden?

Google Play

BOVAG Garantie (Auto) vanaf 1 juni naar 12 maanden: bereid u voor en gebruik de nieuwe voorwaarden

Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG vanwege Europese regels de termijn van BOVAG Garantie naar 12 maanden. De kans op een garantieclaim na een verkoop verdubbelt hierdoor. Bereid u daarom goed voor. Bijvoorbeeld door uw financiële buffer te verhogen (uw boekhouder kan u hier meer over vertellen) of uw inkoop- en verkoopbeleid onder de loep te nemen. Belangrijk: u bent verplicht om vanaf 1 juni a.s. de huidige algemene voorwaarden en garantievoorwaarden te vervangen door de nieuwe en deze bij een verkoop ter verstrekken aan uw klant.

Met ingang van 1 juni 2022 verlengt BOVAG de termijn van BOVAG Garantie naar 12 maanden. Aanleiding is gewijzigde Europese wetgeving waardoor de zogenoemde 'wettelijke garantie' per 27 april 2022 van zes naar twaalf maanden is gegaan. BOVAG Garantie, van auto tot caravan en van fiets tot motor, heeft als basis de wet en wordt daarom met dezelfde termijn verlengd. 

Extra risico

Deze verdubbeling kan voor uw bedrijfsvoering gevolgen hebben. Het betekent dat consumenten die bij u een vervoermiddel kopen met BOVAG Garantie per 1 juni 2022 één jaar lang een beroep kunnen doen op die garantie. U loopt dus een half jaar langer risico op garantieclaims. 

Bereid u voor

Het is belangrijk u hierop goed voor te bereiden. Dit kan op verschillende manieren:

  • Verhoog uw financiële buffer, bijvoorbeeld met een ‘garantiepotje’. Uw boekhouder of accountant kan u hier meer over vertellen;
  • Neem uw inkoop- en verkoopbeleid onder de loep. U kunt bijvoorbeeld gebruikte voertuigen met een hoger risico eerder doorzetten naar de handel, in plaats van aan te bieden aan een particulier.

Nieuwe voorwaarden

Uiteraard zijn ook de BOVAG algemene en garantievoorwaarden aangepast. U kunt de nieuwe versies per vervoermiddel downloaden op mijn.bovag.nl/voorwaarden. Houd rekening met de volgende zaken:

  • Vergeet niet om de huidige algemene voorwaarden en garantievoorwaarden te vervangen door de nieuwe. U bent verplicht de nieuwe voorwaarden per 1 juni te verstrekken aan de consument bij een verkoop.
  • Gebruik de algemene en garantievoorwaarden van het vervoermiddel dat u verkoopt, onderhoudt of repareert. Ze staan op: mijn.bovag.nl/voorwaarden.

Bron: (Mijn Bovag)