Wilt u onze app downloaden?

Google Play

Persbericht: Familiebedrijf Koskamp bouwt nieuw in Hengelo

Binnen enkele weken zal bouwbedrijf Lowik uit Almelo beginnen met de nieuwbouw van een distributiecentrum voor auto-onderdelen voor familiebedrijf Koskamp op industrieterrein Westermaat in Hengelo. Op een mooie zichtlocatie zal hier een gloednieuwe vestiging van Koskamp worden gebouwd waarbij ook een opleidingscentrum voor de automotive zal worden gerealiseerd. Het gebouw zal volgens de nieuwste normen worden gebouwd met alle voorwaarden waaraan dit moet voldoen zoals zonnepanelen, warmtepompen en een sedum-dak.

“Nieuw is Hengelo niet voor ons” vertelt Bram Teun Koskamp, één van de aandeelhouders. “Hengelo is uiteraard bekend terrein voor ons waar we nu ook al klanten bedienen en vroeger ook zelf gevestigd waren. Die vestiging destijds was niet groot genoeg om de regio goed te kunnen bedienen dus besloten we om te stoppen en Hengelo vanuit een andere locatie te beleveren. Als bedrijf zijn we echter enorm ontwikkeld in de loop van de jaren en de vraag vanuit Hengelo en omgeving blijft groeien, waardoor Hengelo ook een sterke regiovestiging verdient. We zijn van dozenschuivers echt een dienstverlener van het autobedrijf geworden”.

Liesbeth Koskamp, medeaandeelhoudster en dochter van oprichter Johan Koskamp vult aan : “Door de technische ontwikkelingen, denk aan hybride of elektrische voertuigen is onze markt continue in beweging. Ook worden autobedrijven gedwongen steeds efficiënter te werken daarom is het voor ons ook belangrijk om dicht bij de klant te zitten met een brede voorraad. Dit geldt ook voor een uitgebreid opleidingscentrum. In Arnhem, Assen en Kampen hebben we dit ook en hieraan is echt behoefte. We sluiten ons graag aan bij de slogan “een leven lang ontwikkelen”. We bieden opleidingen in de breedste zin aan dus niet alleen technisch maar ook voor receptionisten of op het gebied van bedrijfsvoering”. 

Koskamp is met 12 vestigingen vertegenwoordigd in Noord- en Midden Nederland en is een toonaangevende grossier in de onderdelenwereld. Het bedrijf bestaat dit jaar 55 jaar en belevert met een eigen logistieke dienst de autobedrijven (universele garages en dealerbedrijven) minimaal 6 keer per dag. Het is de bedoeling dat de nieuwe vestiging eind 2024 gereed is. 
 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor meer info : Bram Teun Koskamp - 06-53145939 of bt@koskamp.nl