Wilt u onze app downloaden?

Google Play

Auto Solutions Pro

Met Auto Solutions Pro stelt u nog sneller diagnose dankzij de uitgebreide database. U hoeft minder snel een helpdesk te bellen en kunt zaken makkelijk en snel zelf oplossen. Dit scheelt in de tijd die u met een storing bezig bent en de auto is sneller weer de werkplaats uit. 

✓ Sneller diagnose stellen
✓ Vergroot het aantal doorgangen van uw werkplaats
✓ Ruim 8.000 technische bulletins
✓ Database wordt dagelijks uitgebreid 
✓ Gratis ondersteuning van de Helpdesk van AutoNiveau 

Met Auto Solutions Pro maken we, in samenwerking met AutoNiveau, deel uit van een internationaal netwerk van specialisten in samenwerking met Elektro Partner uit Denemarken en Danny Versluis, op YouTube beter bekend als ‘DiagnoseDan’. Het platform waar AutoNiveau tot is toegetreden is mede ontstaan dankzij de input van Danny Versluis. Hij heeft zijn naam hier dan ook aan verbonden. Daarnaast delen ook andere, internationale partijen hier hun kennis en sinds kort AutoNiveau dus ook. Hierdoor groeit de kennis die verzameld wordt met de dag!

Meer informatie over Auto Solutions Pro

U kunt in Auto Solutions Pro zoeken op kenteken, chassisnummer, merk, model en bouwjaar of foutcode. Vervolgens klikt u op het PDF-icoontje en het PDF-bestand met uitleg over de foutcode en hoe de storing op te lossen, inclusief foto’s, verschijnt in beeld!

Auto Solutions Pro € 385,- 

  • Licentie geldig voor één jaar 
  • 1 licentie te gebruiken op drie apparaten tegelijkertijd  
  • Automatische verlenging na één jaar
  • Engelstalig

Voorbeeld uit de praktijk

Een voorbeeld uit de praktijk waarbij Auto Solutions Pro vele zoek-uren heeft voorkomen. Onlangs kwam er bij de technische helpdesk van AutoNiveau een vraag binnen over een Kia Sorento, 2.5 diesel uit 2007. De auto had het probleem dat bij het vragen van vol vermogen de motor uitviel of ernstig vermogensverlies had. De foutcode P1181 drukbewaking rail regelafwijking komt naar boven.

De foutcode wijst op een brandstofdrukprobleem. Het lastige is echter dat het probleem moeilijk op te wekken is. Een achterblijvende raildruk kan veel verschillende oorzaken hebben. Denk aan: lekkende injectoren, brandstofdrukregelaar, problemen in het lagedrukgebied, defecte hogedrukpomp of overdrukklep op de rail. Al deze componenten testen en uitsluiten kan veel tijd kosten.

In Auto Solution Pro kwam AutoNiveau direct uit bij een bekend probleem. AutoNiveau heeft de klant gevraagd dit eerst te controleren. Al vrij snel kregen we de terugkoppeling dat het euvel hierdoor meteen gevonden was. Een snelle en efficiënte diagnose door Auto Solutions Pro!

 

Reviews

"Bij het aller eerste gebruik van Solutions pro hadden we onze eigen storing binnen 5 min gevonden, wat je anders gauw een half uur tot 45 min had gekost doordat je alles gaat doormeten." - Jordy van AutoFirst Doornbos